Verslag Workshop Voor je Buurt 24 maart 2016

0

Posted by Hylke Reinders | Posted in Geen categorie | Posted on 24-03-2016

Ik kom aan bij Pakhuis de Zwijger op een zonnige donderdagmiddag, wat een fantastische locatie! Enigszins nerveus want ik ga onze Molentuin promoten. Het filmpje dat ik gemaakt heb gaat me daar zeker bij helpen.

We zijn uitgenodigd omdat we een mooi voorbeeld zijn van hoe je met crowdfunding je buurtproject kunt financieren. Er waren 100 belangstellenden uit alle hoeken, initiatiefnemers, beleidsmakers, natuurspecialisten. Een bont gezelschap. Een mooie lezing gehad van  Irini Salverda van Wageningen UR over de beweging naar natuur bescherming door de samenleving. Helemaal op ons van toepassing! Vooral haar profiel van de ideale ambtenaar voor dit soort projecten past perfect op de onze, Merel Arink.

Daarna volgden de verschillende workshops, ik heb twee keer een presentatie gegeven voor totaal 50 belangstellenden en heb leuke reacties gehad. Mensen raakten geinspireerd om met hun project verder te gaan.

Ergens zwerven nog foto’s op internet en Twitter, Groen Dichterbij twitterde :

Buurtproject @molentuin in workshop@voorjebuurt over hun campagne! Bij symposium Crowdfunding #voornatuurt.co/wFewNMb87T

Write a comment