Verslag Aftrap MaakJeBuurt op het  KENDOE congres in Rotterdam op 12 oktober 2015

0

Posted by Hylke Reinders | Posted in Geen categorie | Posted on 12-10-2015

aftrap maakjebuurt Minister Plasterk en Joost Eerdmans

De Stichting is door de gemeente Deventer als pilot aangedragen voor MaakDeBuurt, een initiatief van binnenlandse zaken dat uitgevoerd wordt door Agora.eu Niesco Dubbelboer is de kartrekker.

http://www.agora-europa.nl/share/files/91_299968/MAAK-DE-BUURT-WET-bijlage-bij-uitnodiging-voor-kick-off.pdf

Op de KENDOE bijeenkomst van 12 oktober vond de officiële aftrap plaats. Omdat de Molentuin al veel ervaring heeft als het gaat om buurtrechten en buurtwetten en dan met name de problemen die zij op dit gebied ervaren, hadden ze een prominente rol op het congres. De Stichting mocht haar ervaringen delen met andere vergelijkbare initiatieven en beleidsmakers. En  een bijdrage leveren aan de do’s en dont’s tijdens de panelronde:

kendoe panel

In dit samenwerkingsverband buigen initiatiefnemers, politici en ambtenaren uit Almere, Amsterdam-Oost, Amsterdam-West, Deventer, Eindhoven, Hilversum en Rotterdam zich over de vraag: Wat hebben buurtinitiatieven nodig en hoe maakt de politiek de noodzakelijke omslag naar echte democratische vernieuwing?

 

 

Bij 6 projecten is een fotografie-workshop met kinderen georganiseerd. In twee daarvan zijn al prachtige infoborden gemaakt, bij de Plantweerdtuin en de Groene Golf. Voor 4 andere projecten, Molentuin, Spoortuintje, Van Lithschool en Buurtmoestuinen Wijk 5 zijn borden in bewerking. Er zijn prachtige foto’s gemaakt, en we zijn ook aan het bedenken of er nog meer manieren zijn om het Groene Loper-project te laten zien aan de hand van deze foto’s (los van de infoborden) door bv een expositie of drukken van ansichtkaarten. Als iemand hier ook nog leuke ideeen voor heeft, horen we dat graag. Een eerste druk van het bord dat in onze tuin komt vind je hier:

infobord_Molentuin

Write a comment