Nieuwsbrief

0

Posted by Hylke Reinders | Posted in Geen categorie | Posted on 31-08-2016

Dag allemaal,

wat was het prachtig weer de afgelopen dagen, al met al hebben we toch een fijne zomer gehad met wie weet nog een paar zomerse dagen.

In de tuin is het dan dubbel  genieten, lekker waterspelletjes spelen en elkaar als buurtbewoners ontmoeten in de tuin.Leuk om te merken dat mensen elkaar leren kennen en zaken kunnen delen. Jonge moeders over de  opvoedingsperikelen van hun kinderen, buren die erachter komen dat ze dezelfde hobby’s delen, vlak bij elkaar wonen. Buren die behoefte hebben aan meer contact en zich soms eenzaam voelen.Buren die samen eten en recepten delen.

Ook deze maand wil ik weer een aantal nieuwe mensen welkom heten in deze maillijst.

En jullie attenderen op het feit dat je Vriend van de Molentuin kunt worden,vanaf 10 euro per jaar ben je al vriend kijk eens op www.molenbeltdeventer.nl.

Nog steeds zijn er buurtbewoners die zelf het initiatief nemen om een activiteit te organiseren bijvoorbeeld Daphne en Ayse die op 10 augustus j.l. een kinderactiviteiten middag hebben voorbereid. Helaas moest deze afgeblazen worden vanwege onweer maar er komt een nieuwe datum aan!

De moestuintjes liggen er mooi bij en de opbrengst is misschien wat minder groot maar dat valt nooit te voorspellen en is het mooie van de natuur zijn gang laten gaan.  Belangstelling is er ook en in februari 2017 worden de tuintjes weer opnieuw ingedeeld, wil je een tuintje geef je dan vóór 1 januari  op zodat je mee kan doen. je betaalt dan 25 euro per bedje per jaar.

Via Facebook heb ik al een aantal mensen bedankt voor hun inzet voor de tuin, niet altijd zichtbaar maar erg nodig. Via deze weg wil ik nog een keer Adri (maaien gras), Nanning (schoonhouden zandbak), Anna (Onderhoud en schoonmaak tuin), Bas (reparatie schommel) en Hans Jan (reparatie pomp moestuin) bedanken. Het zijn geen vastliggende taken maar top dat zij dit op zich nemen!

Van deze mensen hebben we meer nodig!

Bijvoorbeeld het schoonhouden van de tuin : het verzoek aan iedereen om je eigen rommel op te ruimen. Veel te vaak gebeurt het nog dat mensen hun troep in en om de picknicktafels laten liggen. Vooral de sigarettenpeukjes moeten we regelmatig van de grond oppakken, kleine kinderen gaan er mee spelen en jullie begrijpen dat moeders dit niet fijn vinden. Dus druk je peuk goed uit en gooi hem in de container.

Zie je rommel liggen pak het even op en gooi het in de container, wij zorgen dat de rode container regelmatig geleegd wordt.

Een ander punt is dat er nogal eens gesleept wordt met de grote stenen rondom de waterpomp, ik begrijp dat kinderen dit leuk vinden maar aan de vaders en moeders het verzoek om het “meertje”in stand te houden rondom de pomp omdat het water anders op het gras blijft staan en het een grote modderpoel wordt. Dus stenen terug op de plek leggen.

De weggeefkast is een fantastisch initiatief van Anna en deze wordt veel gebruikt zowel in het halen als in het brengen, heel fijn! Met jouw spullen kun je iemand erg blij maken.

Een aantal kinderen gebruikt de spullen in de kast als speelgoed en vaak vinden we her en der spullen die blijven liggen in de tuin. Attendeer je kinderen op het feit dat het weggeefspullen zijn dus als je iets in de kast legt mag je ook wat leuks mee naar huis nemen.

Als we ons allemaal aan deze regeltjes houden blijft de tuin mooi en je mag elkaar ook best aanspreken als je ziet dat er iets geks gebeurt. En mocht je in discussie komen met jongeren, maak dan een foto met je mobiel, hier schijnen ze wel gevoelig voor te zijn:-)

Bij wat ernstiger feiten of echte vernieling kun je altijd contact zoeken met onze wijkagent Luciel Scholten, hij kent de Molentuin goed.

Zo de regeltjes weer gehad, niet altijd leuk maar soms moeten de puntjes weer even op de i om deze mooie buurtplek zo mooi te houden.

De klusochtenden worden helaas nog niet druk bezocht en hulp is altijd nodig. Dus nogmaals een oproep :

Op de zaterdagen  3 en 17 september en op 1 oktober klussen we weer van 10 tot 12 uur en ook al heb je twee linkerhanden, geen groene vingers er is altijd wel iets te doen. 

De Burendag is dit jaar op zondag 25 september vanaf 13.00 uur in de tuin en er volgt weer een leuk programma. Wil je meehelpen organiseren meldt je aan!

In de week van 10 t/m 17 oktober vindt “Wie Groen doet Groen ontmoet”, georganiseerd door WijDeventer plaats in onze buurt waarbij de Molentuin een mooi middelpunt voorbeeld zal zijn. heb je ideeën voor je straat, huis geef je dan op bij Barbara Bont : b.bont@socialeteamsdeventer.nl

Ook als je wilt meehelpen.

 

In november is de afsluiting van het project MaakJeBuurt waar de Molentuin aan mee heeft gedaan. Ik heb in ieder geval al gezien dat er voorstellen zijn gedaan in de Tweede kamer om buurtbewoners meer rechten te geven en samen met de gemeente Deventer zullen we verder de buurtrechten gaan ontwikkelen.

De plannen voor 2017 zijn ons te gaan oriënteren op het het creëren van een binnenplek zodat we ook in de winter activiteiten kunnen organiseren. Ook hiervoor geldt : wil je meedenken/meedoen of heb je ideeën  geef je op .

Ik wil eindigen met Geniet van elkaar en de tuin en Doe Mee !!

 

Samen is zoveel leuker,
Hartelijke groet,
Yolande namens de Stichting De Molentuin

Write a comment