Gratis marktkraam op 6 juli

0

Posted by admin | Posted in Geen categorie | Posted on 14-06-2017

Gratis marktkraam Molentuin
Voorstad Centrum bruist van creatief talent! Er zijn ongelofelijk veel mensen in onze wijk die mooie, bruikbare en creatieve dingen maken. Denk hierbij aan sieraden, tuindecoraties, textiel, maar ook onverwachte creaties gemaakt van bijvoorbeeld oude autobanden. Wij noemen dit de verstopte parels van de wijk. Met de handgemaakt markt nodigen we de wijk uit om hun zelfgemaakte creaties, te laten zien en te verkopen. De meeste kramen zijn inmiddels vergeven, maar heb jij een bijzondere hobby en wil je jouw creaties tonen? Dat kan tijdens de handgemaakt markt die plaatsvindt op donderdag 6 juli van 18 tot 21 uur. Er worden tijdens de markt ook overheerlijke vers gemaakte Turkse hapjes geserveerd! Wil je een kraam? Mail dan naar: demolentuin@gmail.com Er zijn geen kosten aan verbonden.

Weggeefkast

0

Posted by Hylke Reinders | Posted in Geen categorie | Posted on 20-11-2016

15027376_1230386673686837_4160365497452930672_n144dit soort vernielingen vinden ook soms plaats in de Molentuin. De weggeefkast is bedoeld om spullen die mensen over hebben ter beschikking te stellen aan anderen die het nodig hebben. Er wordt veel gebruik van gemaakt, de buurt is er blij mee. Dus de weggeefkast blijft, allen zullen we hem in de wintermaanden weghalen en opknappen. Zodat iedereen er in februari weer gebruik van kan maken. We gaan binnenkort in gesprek met de jongeren die af en toe zaken vernielen in de tuin en hopen op een goede afloop. De tuin is tenslotte ook een fijne hangplek voor de jongeren uit de buurt

Vacature Fondsenwerver / bestuurslid

0

Posted by Hylke Reinders | Posted in Geen categorie | Posted on 06-10-2016

Onze buurttuin De Molentuin in de wijk Voorstad Centrum is sinds oktober 2015 eigendom van de buurt. Een aantal buurtbewoners heeft de Stichting Molentuin opgericht in mei 2015. De aankoop van de tuin is geheel met eigen middelen gedaan, dit is uniek in Nederland. Maar om de tuin mooi te houden en buurtinitiatieven verder te kunnen blijven uitvoeren, zijn inkomsten nodig. Dit gaat nooit om hele grote bedragen en we weten ondertussen dat er veel fondsen zijn die wij kunnen aanschrijven voor ons initiatief. We missen alleen nog iemand die zich specifiek op deze taak wil richten en dat ook leuk en spannend vindt om te doen. Het huidige bestuur bestaat uit 5 mensen die ieder hun eigen taken hebben en daarnaast zo’n 10 actieve vrijwilligers die helpen en organiseren waar nodig. We organiseren regelmati g activiteiten zowel voor de buurt als daarbuiten. Wij vinden het prettig als de fondsenwerver ook onderdeel uitmaakt van het bestuur van de Stichting Molentuin.

Voor meer informatie kunt u mailen op
demolentuin@gmail.com of bel met Yolande Troost 06-22149317

De complete vacature is te vinden op: http://www.vrijwilligersstad.nl/zoeken/zoomresultaat.net?r=5516

Burendag 2016!

0

Posted by Hylke Reinders | Posted in Geen categorie | Posted on 11-09-2016

Woon je in de buurt van de Molentuin en wil je je buren wat beter leren kennen? Of ken je je buren al en wil je samen met hen leuke dingen doen?

Dat kan! Op 25 september is er weer burendag! Je bent welkom in de Molentuin om samen met je buren een lunch te maken met groenten uit de Molentuin (en op te eten), te springen op het springkussen of een notitieboekje versieren!

Heb je zelf nog een leuk idee voor een activiteit met je buren en wil je dit ook organiseren? Geef dat dan in een reactie op dit bericht aan! We hebben nog hulp nodig bij het maken van flyers en twee grote spandoeken, ook daarvoor kun je je opgeven door te reageren op het bericht van facebook.

Graag tot de 25e!

Afbeeldingsresultaat voor burendag logo 2016

Nieuwsbrief

0

Posted by Hylke Reinders | Posted in Geen categorie | Posted on 31-08-2016

Dag allemaal,

wat was het prachtig weer de afgelopen dagen, al met al hebben we toch een fijne zomer gehad met wie weet nog een paar zomerse dagen.

In de tuin is het dan dubbel  genieten, lekker waterspelletjes spelen en elkaar als buurtbewoners ontmoeten in de tuin.Leuk om te merken dat mensen elkaar leren kennen en zaken kunnen delen. Jonge moeders over de  opvoedingsperikelen van hun kinderen, buren die erachter komen dat ze dezelfde hobby’s delen, vlak bij elkaar wonen. Buren die behoefte hebben aan meer contact en zich soms eenzaam voelen.Buren die samen eten en recepten delen.

Ook deze maand wil ik weer een aantal nieuwe mensen welkom heten in deze maillijst.

En jullie attenderen op het feit dat je Vriend van de Molentuin kunt worden,vanaf 10 euro per jaar ben je al vriend kijk eens op www.molenbeltdeventer.nl.

Nog steeds zijn er buurtbewoners die zelf het initiatief nemen om een activiteit te organiseren bijvoorbeeld Daphne en Ayse die op 10 augustus j.l. een kinderactiviteiten middag hebben voorbereid. Helaas moest deze afgeblazen worden vanwege onweer maar er komt een nieuwe datum aan!

De moestuintjes liggen er mooi bij en de opbrengst is misschien wat minder groot maar dat valt nooit te voorspellen en is het mooie van de natuur zijn gang laten gaan.  Belangstelling is er ook en in februari 2017 worden de tuintjes weer opnieuw ingedeeld, wil je een tuintje geef je dan vóór 1 januari  op zodat je mee kan doen. je betaalt dan 25 euro per bedje per jaar.

Via Facebook heb ik al een aantal mensen bedankt voor hun inzet voor de tuin, niet altijd zichtbaar maar erg nodig. Via deze weg wil ik nog een keer Adri (maaien gras), Nanning (schoonhouden zandbak), Anna (Onderhoud en schoonmaak tuin), Bas (reparatie schommel) en Hans Jan (reparatie pomp moestuin) bedanken. Het zijn geen vastliggende taken maar top dat zij dit op zich nemen!

Van deze mensen hebben we meer nodig!

Bijvoorbeeld het schoonhouden van de tuin : het verzoek aan iedereen om je eigen rommel op te ruimen. Veel te vaak gebeurt het nog dat mensen hun troep in en om de picknicktafels laten liggen. Vooral de sigarettenpeukjes moeten we regelmatig van de grond oppakken, kleine kinderen gaan er mee spelen en jullie begrijpen dat moeders dit niet fijn vinden. Dus druk je peuk goed uit en gooi hem in de container.

Zie je rommel liggen pak het even op en gooi het in de container, wij zorgen dat de rode container regelmatig geleegd wordt.

Een ander punt is dat er nogal eens gesleept wordt met de grote stenen rondom de waterpomp, ik begrijp dat kinderen dit leuk vinden maar aan de vaders en moeders het verzoek om het “meertje”in stand te houden rondom de pomp omdat het water anders op het gras blijft staan en het een grote modderpoel wordt. Dus stenen terug op de plek leggen.

De weggeefkast is een fantastisch initiatief van Anna en deze wordt veel gebruikt zowel in het halen als in het brengen, heel fijn! Met jouw spullen kun je iemand erg blij maken.

Een aantal kinderen gebruikt de spullen in de kast als speelgoed en vaak vinden we her en der spullen die blijven liggen in de tuin. Attendeer je kinderen op het feit dat het weggeefspullen zijn dus als je iets in de kast legt mag je ook wat leuks mee naar huis nemen.

Als we ons allemaal aan deze regeltjes houden blijft de tuin mooi en je mag elkaar ook best aanspreken als je ziet dat er iets geks gebeurt. En mocht je in discussie komen met jongeren, maak dan een foto met je mobiel, hier schijnen ze wel gevoelig voor te zijn:-)

Bij wat ernstiger feiten of echte vernieling kun je altijd contact zoeken met onze wijkagent Luciel Scholten, hij kent de Molentuin goed.

Zo de regeltjes weer gehad, niet altijd leuk maar soms moeten de puntjes weer even op de i om deze mooie buurtplek zo mooi te houden.

De klusochtenden worden helaas nog niet druk bezocht en hulp is altijd nodig. Dus nogmaals een oproep :

Op de zaterdagen  3 en 17 september en op 1 oktober klussen we weer van 10 tot 12 uur en ook al heb je twee linkerhanden, geen groene vingers er is altijd wel iets te doen. 

De Burendag is dit jaar op zondag 25 september vanaf 13.00 uur in de tuin en er volgt weer een leuk programma. Wil je meehelpen organiseren meldt je aan!

In de week van 10 t/m 17 oktober vindt “Wie Groen doet Groen ontmoet”, georganiseerd door WijDeventer plaats in onze buurt waarbij de Molentuin een mooi middelpunt voorbeeld zal zijn. heb je ideeën voor je straat, huis geef je dan op bij Barbara Bont : b.bont@socialeteamsdeventer.nl

Ook als je wilt meehelpen.

 

In november is de afsluiting van het project MaakJeBuurt waar de Molentuin aan mee heeft gedaan. Ik heb in ieder geval al gezien dat er voorstellen zijn gedaan in de Tweede kamer om buurtbewoners meer rechten te geven en samen met de gemeente Deventer zullen we verder de buurtrechten gaan ontwikkelen.

De plannen voor 2017 zijn ons te gaan oriënteren op het het creëren van een binnenplek zodat we ook in de winter activiteiten kunnen organiseren. Ook hiervoor geldt : wil je meedenken/meedoen of heb je ideeën  geef je op .

Ik wil eindigen met Geniet van elkaar en de tuin en Doe Mee !!

 

Samen is zoveel leuker,
Hartelijke groet,
Yolande namens de Stichting De Molentuin

Deventer Maakt – 21 Juli

0

Posted by Hylke Reinders | Posted in Geen categorie | Posted on 05-08-2016

De tuin ligt er prachtig bij in deze tijd van het jaar, alles groeit en bloeit de moestuintjes liggen er vruchtbaar bij. Kinderen vermaken zich vooral als het zonnetje zich weer laat zien. We hebben een mooie nieuwe afvalcontainer gekregen van de Deventer Schoonfamilie zodat de tuin er opgeruimd uit kan zien.

Ook hebben zich de afgelopen tijd meer vrienden van de Molentuin aangemeld waar we heel blij mee zijn. Een van deze vrienden heeft de tuin al gebruikt voor een gezellige kinderverjaardag, een mooie plek om je vrienden en familie te ontvangen.

Op 21 juli was de tuin gezellig vol met kraampjes en creatievelingen die hun spullen lieten zien en het een en ander hebben verkocht. De Turkse hapjes werden gretig afgenomen, een gezellige en goed bezochte markt. Voor herhaling vatbaar omdat er meer liefhebbers voor een kraampje zijn voor de volgende keer.

Hieruit blijkt weer dat alles kan in de Molentuin, dus heb je een leuk idee laat het weten.

Deze maand heeft het stichtingsbestuur ook de leveringsakte getekend bij de notaris, de koop is rond en de Stichting Molentuin is nu eigenaar van de Molentuin. De speelplek voor de kinderen is af, we zullen als buurt deze plek blijven ontwikkelen en onderhouden zodat deze mooi blijft. We zijn benaderd om mee te doen aan het buurtproject “wie groen doet groen ontmoet” Het sociaal wijkteam is nog op zoek naar mensen die ideeën hebben over deze projectweek. Hoe maken we de buurt (nog) groener?

Op 10 augustus organiseren twee buurtbewoners een spelletjesmiddag voor kinderen(volwassenen natuurlijk ook) van 13.00 tot 16.00 uur.

Ik zou zeggen : GENIET!

21 juli 2016 Deventer Maakt

0

Posted by admin | Posted in Geen categorie | Posted on 17-07-2016

uitnodiging

8 juli 2016

0

Posted by admin | Posted in Geen categorie | Posted on 08-07-2016

De overdracht van de Molentuin heeft plaats gevonden bij Notaris Smalbraak in Deventer door het voltallig bestuur. Gefeliciteerd!!! Namens het bestuur Bernard Gildemacher
overdracht2

13 juni 2016

0

Posted by Hylke Reinders | Posted in Nieuws | Posted on 13-06-2016

De groenspeelplek is in de basis klaar. Er zijn wat problemen met de waterpomp, het probleem ligt bij de leverancier er ontbreekt een onderdeel van de pomp. Acacia Groenkunst regelt dit met de leverancier maar gemakkelijk is dit niet. Even afwachten dus maar. Mooi om te zien is dat alle groeit en bloeit in de hele tuin, het ziet er mooi uit en we krijgen veel complimenten.

13340120_1060570860702216_707490015554372560_oOp 3 juni hadden we, in het kader van onze deelname aan de Groene Loper,  Hester Maij met een delegatie van de provincie Overijssel op bezoek, er waren veel buurtbewoners die konden vertellen over de Molentuin. Men was enthousiast over ons verhaal en we zin een voorbeeld voor de provincie Overijssel. Misschien hebben we de provincie nog nodig is de toekomst dus dat kwam goed uit. Het was een leuk bezoek met prachtig weer.

Het is dagelijks druk in de tuin, de nieuwe speelplek trekt nieuwe buurtbewoners naar de tuin en dat is leuk. Er ontstaan leuke ideeën over wat we als buurt nog samen kunnen doen.

23 mei 2016

0

Posted by Hylke Reinders | Posted in Geen categorie | Posted on 23-05-2016

De natuurspeelplek is nu bijna klaar, de pomp wordt op 28 mei geslagen.
natuurspeelplek EO1
Het gras is aan de kanten ingezaaid, in het midden hebben we besloten graszoden te leggen. We kunnen niet voorkomen dat kinderen op de plek lopen en zaaien heeft dan niet zoveel zin. Verzoekje nog wel om de komende 2 weken zo weinig mogelijk op het gras te lopen zodat het de kans krijgt te wortelen. De zijkanten zullen we straks afzetten zodat daar het gras ook kan gaan groeien.
Binnen een paar weken zal ook de definitieve overdracht van de tuin plaatsvinden, de 50.000 euro staat op rekening van de notaris maar de notaris kosten zijn dermate hoog, 3750 euro, dat we daar nog ons best voor moeten doen. Hier hebben we echter het volste vertrouwen in maar dit vergt nogal wat administratief werk.
Met de definitieve overdracht zullen we dan ook de speelplek heropenen, nadere details over tijd laten we zo snel mogelijk weten. Hier op de website en op onze facebook pagina De Molentuin.